G-Kullen

G-kullen - Skrållans första kull

Vi parade Skrållan 2012 med Bekkauren's D-Stoy. I hennes första kull blev det sex valpar. Tre tikar och tre hannar. Två var med svans och fyra var helt utan.


Skrållan var en väldigt duktig mamma på alla sätt och vis. Både dräktighetstiden och förlossningen fungerade väldigt lungt och smidigt. Hon skötte de små valpisarna exemplariskt. Vi behövde egentligen inte göra någonting.


Men valparna var ju så mysiga, så vi kunde inte låta bli att vara med dem nästan jämnt. Vi hade valpkätten inomhus hela tiden. När valparna blev lite äldre, så blev det större och större utflykter. Först i resten av huset för att vänja sig med konstiga golv och köksmaskiner. Sen i trädgården. De sista två veckorna blev det stora äventyr i form av skogspromenader och bilåkning.


Det var riktigt svårt att slita sig från valparna. Men vi behöll själva vår lilla Gnista som är en riktigt lovande jakthund.


Alla valparna blev mentalt trevliga hundar och visar stort jaktintresse. Vi har haft ett par roliga kullträffar med dressyr- och fågelträning. Det har redan skjutits fågel för flera av unghundarna och en av dem är redan jaktprovsmeriterad.


Tyvärr fick Skrållan livmodersinflammation i samband med andra parningen. Så vi blev tvungna att operera bort den. Allstå blir det inga mer valpar från henne. Synd på en så duktig tik!


Länkar till fler foton och filmer:

Många söta valpfoton på G-kullen, Skrållans första kull 

Valpfilmer på G-kullen   

Kullträff - Dressyrhelg med G-kullen sept-2012

Kullträff - Fågelträning med G-kullen på Långtora nov-12


Skrållan och Tirra
Valpmys
G-kullen i Vemdalen